V posledných rokoch sa na Slovensku začal rozvíjať vidiecky turizmus

17.05.2013 Bratislava

Bratislava 17. mája (TASR) - Kým vo svete sa už vidiecky turizmus široko využíva, na Slovensku sa rozvíja v posledných rokoch. Obľubujú ho najmä vyznávači zdravého životného štýlu. "Približuje turistom spôsob života na vidieku, s miestnymi ľudovými tradíciami, remeslami a folklórom," uviedla pre TASR generálna riaditeľka Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) Marta Kučerová.

Oproti minulosti dnes už ponúkajú zariadenia vidieckeho cestovného ruchu podľa jej slov komplexnejšie produkty. Vidiecky turizmus je viazaný na kvalitu životného prostredia či na poľnohospodárske práce.

"Pobyt strávený v prírode a na vidieku prináša najmä pre mestských ľudí relax od stresujúceho života a načerpanie nových síl," dodala Kučerová. Zároveň predpokladá, že záujem o vidiecky turizmus vzrastie nielen u domácich dovolenkárov, ale aj medzi zahraničnými hosťami. V súčasnej kríze totiž cestovatelia znižujú svoje náklady na dovolenku. "Vidiecky turizmus je práve jedna z finančne nenáročnejších foriem turizmu, ktorá však ponúka pestré možnosti trávenia dovolenky a prináša jedinečné zážitky," povedala.
 

Vyberte región